piątek, 4 marca 2016

Kurczak z sosem kokosowym z curry

Dzień dobry :) Znowu chwilę mnie nie było, ale niestety na uczelni trzeba było się postarać w ostatnim tygodniu, a poza tym w weekend byłam na kursie Dietetyka i suplementacja. :) Pierwszy krok za mną, teraz celuję w kurs Trenera Personalnego i prawdopodobnie, jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, zacznę go już 2 kwietnia! No, ale dość gadania o mnie, czas zacząć gadać o jedzonku. :D Dzisiaj wrzucam Wam przepis na obiad (oczywiście z moim kochanym kurczaczkiem i ryżem) w którym sos robi całą robotę, a jest naprawdę świetny. Powiedziałabym nawet, że obiad smakuje trochę jak chińczyk.

452 kcal  W50/B25,8/T15



Składniki:
- 50 g ryżu,
- 100 g piersi z kurczaka,
- sól himalajska, czosnek, papryka wędzona (pycha!),
- olej kokosowy,
- kapusta kiszona.

Sos:
- 50 g mleczka kokosowego,
- curry (dużo),
- 2 łyżki przecieru pomidorowego (lub łyżeczka koncentratu),
- 5 ml sosu sojowego,
- 50 g kukurydzy,
- odrobina soli i ostrej papryki.

Ryż gotujemy, kurczaka w kawałkach lub całości w przyprawach smażymy na oleju kokosowym. W małym garnuszku podgrzewamy wszystkie składniki prócz kukurydzy do całkowitego połączenia. Przed samym podaniem dorzucamy kukurydzę. Podajemy z kapustą kiszoną.

Martyna

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz