środa, 24 lutego 2016

POMYSŁ NA LUNCHBOXA: serniczek orzechowy


 Dobry wieczór. :) Dzisiaj przepis nadający się idealnie na deser, ale także fajny pomysł na drugie śniadanie czy podwieczorek do szkoły lub pracy: niskowęglowodanowy serniczek orzechowy. Ja dorzucam banana i mam pełnowartościowego drugie śniadanko.


Całość:
272 kcal W10/T16/B23
Składniki:
- 70 g twarogu półtłustego,
- jedno jajko,
- 15 g masła orzechowego,
- 5 g dowolnego słodzidła (u mnie ksylitol).

Przepis najprostszy jaki się da: wszystko wrzucamy do jednej miseczki, blendujemy na gładką masę i przelewamy do foremki. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

Czas wykonania jak widać 22 minuty łącznie z pieczeniem, także robimy i pakujemy do pudełka na jutrzejszy dzień!





Martyna

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz