wtorek, 16 lutego 2016

Kokosowe babeczki

Dzisiaj witam Was przepisem na naprawdę pyszne babeczki z kremem kokosowym. Powiem szczerze, że nie sądziłam, że wyjdą takie smaczne, a smakują jakby wcale nie były fit. :D Bardzo słodkie, chrupiące, wypełnione masą o smaku kokosa.



Jedna babeczka:
156 kcal W16/T8,8/B4,4

Składniki na 8 babeczek:
- 100 g płatków owsianych,
- 40 g mąki żytniej typ 720,
- 2 jajka,
- 7 g ciemnego kakao,
- 130 g mleczka kokosowego,
- 40 g wiórków kokosowych,
- 20 g ksylitolu.

 Płatki owsiane zalewamy odrobiną wrzątku, mieszamy. Dodajemy kakao, jedno jajko, mąkę i 5 g ksylitolu. Zagniatamy. Owijamy folią i wsadzamy na 10 minut do lodówki.

Mleczko kokosowe gotujemy w garnuszku z wiórkami, 15 g ksylitolu i jajkiem.

Ciastko dzielimy na 8 części. Foremki do babeczek wyklejamy na dnie i po bokach. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wypełniamy foremki masą kokosową i pieczemy kolejne 20 minut w 180 stopniach.


Martyna


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz