wtorek, 9 lutego 2016

Muffinki bananowo-owsiane

Dzień dobry :) Tak pięknie mieć wolne, nic nie robić i mieć na wszystko czas... Dzisiaj szybki przepis na babeczki bananowe idealne przed treningiem, energia gwarantowana.

427 kcal W51/T18/B15


Składniki na 5 babeczek:

- 40 g płatków owsianych,
- średni banan,
 - 7 g odżywki białkowej*
- 5 ml oliwy z oliwek,
- pół łyżeczki proszku do pieczenia,
-10 g masła orzechowego.

Na polewę:
- 5 g oleju kokosowego,
- 3 g kakao (pół łyżeczki),
- dowolne słodzidło.

*można pominąć, dodalam, żeby zgadzało mi się makro

Płatki zalewamy odrobiną wrzątku, żeby namiękły. Pokrojonego banana i resztę składników oprócz masła orzechowego dodaję do płatków i blenduje na gładką masę. Połowę masy rozlewam do foremek, na środek kładę odrobinę masła orzechowego i zalewam resztą. Piekę 25 minut w 180 stopniach.
Polewa: w rondelku rozpuszczam olej z kakao i dowolnym słodzidłem. Polewam babeczki, gdy wystygną.

/



Martyna

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz