Witam w piątkowy wieczór :) Ostatnio w domu został mi jeden cały brązowy banan, a że marnować jedzenia nie lubię, trzeba było coś wykombinować. No i wyszły mi właśnie takie babeczki, które można potraktować jako deser, ale też śniadanie. Bez dodatku żadnego cukru!

Składniki:
- dojrzały banan,
- 8 łyżek mąki orkiszowej,
- 2 jaja,
- łyżeczka przyprawy do piernika,
- łyżka kakao,
- łyżeczka sody oczyszczonej,
- kostka gorzkiej czekolady.
Wszystkie składniki prócz czekolady blendujemy na gładką masę. Wylewamy do foremek. Wierzch posypujemy pokruszoną czekoladą. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Z takich proporcji wyszło mi 6 babeczek, ale bardzo ładnie wyrastają, więc nie wlewałam za dużo masy do foremki.

Smacznego!
Martyna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz