Witam!
Nie było mnie parę dni, ale powracam z przepysznym przepisem. Jest super jako deser, ale też jako śniadanie. Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, ale zazwyczaj jemy ją na słono. Ta wersja jest dla łasuchów, a słodki naturalny smak potrawy zawdzięczamy dzięki moim ukochanym bananom :D
Nie było mnie parę dni, ale powracam z przepysznym przepisem. Jest super jako deser, ale też jako śniadanie. Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, ale zazwyczaj jemy ją na słono. Ta wersja jest dla łasuchów, a słodki naturalny smak potrawy zawdzięczamy dzięki moim ukochanym bananom :D
Składniki na jedną porcję:
- 4 łyżki kaszy jaglanej,
- mleko,
- banan,
- łyżeczka miodu,
- kostka ciemnej czekolady.
Kaszę wsypujemy do garnka i zalewamy mlekiem tak, aby przykrywało ją na ok. 1 - 2 cm. Dodajemy łyżeczkę miodu i gotujemy ok. 12 minut do wchłonięcia się mleka. Odstawiamy do przestygnięcia. Banan kroimy w plasterki i blendujemy razem z kaszą na gładką masę. Dekorujemy plasterkami banana i pokruszoną gorzką czekoladą.
Martyna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz