niedziela, 12 lipca 2015

Owsiana szarlotka

Dobry wieczór!

Trening zaliczony, dziś pośladki i 30 minut na orbitreku. A Wy dziś odpoczywacie czy również aktywnie? Z okazji leniwej niedzieli kolejny przepis na fit ciasto! Tym razem szarlotka z płatków owsianych. Idealna jako deser, ale również na śniadanie ze szklanką mleka.


Składniki na keksówkę:

- 1,5 szklanki płatków owsianych,
- 100 ml mleka,
- 2 małe jajka,
- 2 łyżki miodu,
- 2 jabłka,
- cynamon.

Płatki zalewamy ciepłym mlekiem z odrobiną cynamonu i zostawiamy na noc do nasiąknięcia. Dodajemy jajko, miód i jeszcze odrobinę cynamonu. Mieszamy. Jabłka kroimy w drobne plasterki. Układamy warstwami: masa z płatków, plasterki jabłek, masa z płatków, plasterki jabłek, a wierzch posypujemy cynamonem. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.

Najlepiej smakuje na ciepło, pycha. Można polać odrobiną syropu klonowego.
Aż sama zgłodniałam :> Smacznego!


Martyna

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz